Γυναικολογικό Τμήμα

Το Γυναικολογικό Τμήμα του Iasis Hospital επανδρώνεται από μια ομάδα ειδικών που έχουν αφιερωθεί επιστημονικά στην υγειονομική περίθαλψη της γυναίκας. Ο στόχος του τμήματος είναι να προωθήσει τη πρόωρη διάγνωση και θεραπεία των γυναικολογικών προβλημάτων μέσω της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής, της έρευνας και των σημαντικών ιατρικών και τεχνολογικών καινοτομιών των τελευταίων ετών.  


Το Γυναικολογικό Τμήμα του Iasis Hospital παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους παρακάτω τομείς:

  •  Γυναικολογική προληπτική εξέταση. H γυναικολογική προληπτική εξέταση περιλαμβάνει κλινική γυναικολογική εξέταση και εξέταση του pH του κολπικού εκκρίματος. Γίνεται κατά την επισκόπηση του κόλπου, μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, με ειδικό δείκτη, που βάφεται διαφορετικά, αν υπάρχει παρουσία παθολογικών βακτηριδίων ή και σημαντική ατροφία του κολπικού επιθηλίου
  •  Μικροσκοπική εξέταση νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος, που επιτρέπει άμεσα με μια ματιά την εντόπιση τριχομονάδων, μυκήτων και άλλων παθολογικών μικροοργανισμών στον κόλπο.
  •  Κολποσκόπηση. Επισκόπηση του τραχήλου της μήτρας με ένα είδος μικροσκοπίου επιφανείας - το κολποσκόπιο - μετά την λήψη του επιχρίσματος κατά Papanicolaou. Γίνεται χρώση του τραχήλου με διάλυμα οξικού οξέως 3-5% ή lugol, ή και των δυο. Διαρκεί το πολύ 30'' έως 60'' της ώρας και αποκαλύπτει τόσα παθολογικά ευρήματα, όσα περίπου και ένα test Papanicolaou. Καμιά φορά μάλιστα υπερέχει και του Pap-test. Επί πλέον βοηθά να γίνει η λήψη ενός επαναληπτικού επιχρίσματος ακριβέστερα. Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σοβαρό προληπτικό έλεγχο και μαζί με το Pap-test, εξασφαλίζει την σωστή διάγνωση
  •  Υπέρηχο διακολπικώς το οποίο επιτρέπει την λεπτομερή απεικόνιση της μήτρας (ινομυώματα), της κοιλότητάς της (πάχος ενδομητρίου, πολύποδες ενδομητρίου, καρκίνος ενδομητρίου), των ωοθηκών (ακριβές μέγεθος, ωοθυλάκια, κύστεις κάθε είδους, συμπαγείς ή μικτοί όγκοι ωοθηκών, καρκίνος ωοθηκών) και τυχόν ύπαρξης υγρού ή αίματος στην περιτοναϊκή κοιλότητα (στην κοιλιά δηλαδή). Η εξέταση είναι απαραίτητη ειδικά στον προληπτικό έλεγχο γυναικών που είναι στην εμμηνόπαυση, επειδή αυτές κινδυνεύουν από καρκίνο του ενδομητρίου, που δεν ανιχνεύεται εύκολα με την εξέταση κατά Papanicolaou.
  • Eπίχρισμα κατά Παπανικολάου, το γνωστό Παπ-τεστ το οποίο Επιτρέπει την διάγνωση δυσπλασιών στον τράχηλο της μήτρας.
  •  Κλινικο-υπερηχογραφική διερεύνηση μαστών. Εκτός από την λεγόμενη ψηλάφηση των μαστών, γίνεται παράλληλα και διερεύνηση με συσκευή υπερήχων.
blue-cross-blue-shield euro-center-logo mondial-logo sos-international-logo tricare-logo

Γρήγορη επικοινωνία

Μ. Μπότσαρη 76-78
73136, Χανιά
τηλ: 28210 70800, fax: 28210 91140
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

espalogoΗ επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»
«Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»