Μαιευτικό Τμήμα

Η Κλινική Iasis προσφέρει Μαιευτικές, Γυναικολογικές, Χειρουργικές, Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε η σύγχρονη γυναίκα να έχει στην διάθεσή της μία ολοκληρωμένη σειρά από υπηρεσίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας στην εφηβική, την αναπαραγωγική και την ώριμη ηλικία. Η επιστημονική ομάδα του Μαιευτικού Τμήματος του Iasis αναλαμβάνει την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από τις πρώτες ημέρες της κύησης έως και την ημέρα του τοκετού.

Υψηλό αίσθημα ευθύνης

Η κλινική εμπειρία, το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακρίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο του Iasis οδήγησε στη θέσπιση μέτρων με στόχο να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή έκβαση των ιατρικών πράξεων.

Το Iasis έχει διαμορφώσει ιατρικά πρωτόκολλα που αφορούν στον προεγχειρητικό έλεγχο της μέλλουσας μητέρας, καθώς και στον προληπτικό έλεγχο των νεογνών, ενώ παράλληλα διαθέτει πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση περιστατικών που συγκαταλέγονται στην κατηγορία "υψηλού κινδύνου".

Τα διαγνωστικά και απεικονιστικά εργαστήρια του Iasis προσφέρουν ευρύτατο φάσμα εξετάσεων και λειτουργούν σε 24ωρη βάση καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών ασθενών. Η Κλινική διαθέτει διαγνωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας που ελαχιστοποιούν τον χρόνο εξέτασης με αποτέλεσμα οι ιατροί να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τακτικά και έκτακτα και περιστατικά άμεσα.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών έχει και η Μονάδα Μεταφοράς Ασθενών η οποία αποτελείται από 4 ασθενοφόρα, τα δύο εκ των οποίων διαθέτει εξοπλισμό κινητής μονάδας, και στελεχώνονται από έμπειρο παραϊατρικό προσωπικό.

Δήλωση Γέννησης

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη Δήλωση Γεννησης

Προεγχειρητικός Έλεγχος Επιτόκου

Η επιστημονική ομάδα του Iasis δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προεγχειρητική αξιολόγηση και προετοιμασία της ασθενούς με στόχο την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής έκβασης της χειρουργικής επέμβασης και τη μείωση της πιθανότητας επιπλοκών σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος διενεργείται στα εργαστήρια της Κλινικής και περιλαμβάνει:

 • Μία σειρά από εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις
 • Τον έλεγχο διαταραχών πήξης και αιμόστασης με ιδιαίτερη εξειδίκευση στον έλεγχο θρομβοφιλίας
 • Triplex αγγείων-φλεβών (όταν κριθεί απαραίτητο)
 •  Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος
 •  Αναισθησιολογική εκτίμηση
 •  Διασταύρωση αίματος

Αίθουσες Τοκετών/Χειρουργεία

Οι Αίθουσες Ωδινών και Τοκετών αποτελούν την καρδιά της λειτουργίας του Μαιευτικού τμήματος της Κλινικής, είναι επανδρωμένες από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτουν σύγχρονο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης οποιοσδήποτε κατάστασης.

Για τις ανάγκες των μαιευτικών, γυναικολογικών και λαπαροσκοπικών περιστατικών, η Κλινική Iasis διαθέτει 4 χειρουργικές αίθουσες με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό στις οποίες διεκπεραιώνονται τα προγραμματισμένα και έκτακτα μαιευτικά και γυναικολογικά χειρουργεία.

Αίθουσα Νεογνών

 MIL4837 2

Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα που σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές απαιτούνται για την παραμονή των νεογνών καθώς και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Κατά την παραμονή τους στην αίθουσα, τα νεογνά βρίσκονται υπό την συνεχή, 24ωρη φροντίδα εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ο χώρος εποπτεύεται διαρκώς από σύγχρονα μέσα ασφαλείας.

Προληπτικός Έλεγχος Νεογνών

Ο Προληπτικός Έλεγχος Νεογνών, είναι μία σειρά εξετάσεων που γίνονται σε όλα τα νεογνά για την πρόληψη παθήσεων που αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα από τις πρώτες μέρες ζωής του παιδιού, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στη μετέπειτα ζωή του αν παραμείνουν αδιάγνωστες. Οι παθήσεις αυτές αντιμετωπίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις με την έγκαιρη διάγνωση τους.

Ο προληπτικός έλεγχος των νεογνών περιλαμβάνει:

 • Παιδοχειρουργική εξέταση
 •  Νευροχειρουργική εξέταση
 •  Έλεγχο για φαινυλκετονουρία
 •  Έλεγχο για συγγενή υποθυρεοειδισμό
 •  Έλεγχο για έλλειψη του ενζύμου G-6-PD

Επιπλέον κατά την παραμονή του παιδιού σας ελέγχονται η ομάδα αίματος και το Rhesus του.

3

Υπηρεσίες Φιλοξενίας

Οι νοσηλευτικοί θάλαμοι πληρούν τις αυστηρότερες ποιοτικές προδιαγραφές και έχουν εξοπλιστεί έτσι ώστε να προσφέρουν κάθε δυνατή άνεση, σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον. Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να επιλέξει για την παραμονή της στο Iasis ανάμεσα σε δίκλινα δωμάτια, μονόκλινα καθώς και σουίτες.

Το διαιτολόγιο διαμορφώνεται από ειδική Διατροφολόγο, η οποία συντονίζει τα γεύματα των νοσηλευόμενων ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις διατροφικές τους ανάγκες.

blue-cross-blue-shield euro-center-logo mondial-logo sos-international-logo tricare-logo

Γρήγορη επικοινωνία

Μ. Μπότσαρη 76-78
73136, Χανιά
τηλ: 28210 70800, fax: 28210 91140
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

espalogoΗ επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»
«Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»