Δήλωση Γέννησης

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Η Δήλωση Γέννησης υποβάλλεται από τους γονείς στο Γραφείο Δηλώσεων Γέννησης της Κλινικής από την επόμενη εργάσιμη ημέρα της γέννησης και εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών . Η Δήλωση Γέννησης μπορεί να γίνει από τον έναν γονέα μόνο, αρκεί να υπάρχει εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από τον άλλο. Στην εξουσιοδότηση πρέπει να αναγράφεται εάν το νεογνό θα ασφαλιστεί στο ταμείο της μητέρας ή του πατέρα αντίστοιχα εάν εργάζονται και οι δύο γονείς. Ανεξαρτήτως από το ταμείο ασφάλισης του νεογνού, η μητέρα θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει τον σύζυγο για τη διεκπεραίωση του επιδόματος γέννησης. Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά από τη σελίδα  gov.gr . Εάν η μητέρα είναι έμμεσα ασφαλισμένη στο σύζυγο, θα πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση από τη μητέρα, ότι συναινεί στην διεκπεραίωση του επιδόματος γέννησης από τον σύζυγο. Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας η Δήλωση Γέννησης πραγματοποιείται αποκλειστικά από τη μητέρα.


Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράλειψης της παραπάνω δήλωσης εντός δέκα (10) ημερών από τον τοκετό, κυρώνονται πρόστιμα µέσω της Οικονομικής Εφορίας που ανήκετε βάσει του Νόμου 4144/2013 αρ. 4 παρ. 15 (σε αντικατάσταση του αρ.49 Ν.344/1976).

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον Συνοπτικό Οδηγό για την Ψηφιακή Δήλωση Γέννησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
 
ΩΡΑΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00-13:00

blue-cross-blue-shield euro-center-logo mondial-logo sos-international-logo tricare-logo

Γρήγορη επικοινωνία

Μ. Μπότσαρη 76-78
73136, Χανιά
τηλ: 28210 70800, fax: 28210 91140
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

espalogoΗ επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»
«Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»